Αφίσα που κολλιέται απ’ το antifa community
εν όψει του δικαστηρίου της 3ης Νοέμβρη

Τα κέντρα κράτησης μεταναστών εργατών/προσφύγων πολέμου δεν είναι μια σκοτεινή παρένθεση· δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό βαρβαρότητας.
Είναι μορφές σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης και βρίσκονται στο κέντρο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του ελληνικού κράτους και των συμμάχων του. Μιας πολιτικής που είναι ήδη πόλεμος κι εκτείνεται παντού: στα σύνορα, τα κέντρα των πόλεων και τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων.
Τα στρατόπεδα είναι μία μόνο από τις όψεις του σύγχρονου ολοκληρωτικού μοντέλου διακυβέρνησης που επιβάλλεται σήμερα πάνω στα μυαλά και τα σώματα της πολυεθνικής εργατικής ταξης και των πλέον “ευάλωτων” – πολιτικά και κοινωνικά- τμημάτων της. Τα στρατόπεδα είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ήρθε για να μείνει.

Απέναντι σ’ αυτή την αποπνικτική συνθήκη εγκλεισμού εξεγέρθηκαν οι κρατούμενοι μετανάστες, τον Αύγουστο του 2013 στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.
Εξεγέρθηκαν ενάντια στην αυθαίρετη (και επ’ αόριστον πλέον) κράτησή τους, που βασίζεται σε ένα και μόνο “αδίκημα”: αυτό της “παράνομης εισόδου στη χώρα”. Εξεγέρθηκαν: μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη της μαχόμενης αξιοπρέπειας, που θα έπρεπε ν’ αποτελεί διαρκές παράδειγμα για όλους/ες μας.

Στις 3 Νοέμβρη δικάζονται στο πρωτοδικείο Αθηνών 65 μετανάστες -νυν και πρώην κρατούμενοι της Αμυγδαλέζας- φορτωμένοι με βαριά κακουργήματα.
Κι είμαστε στο πλευρό τους! Στο πλευρό όσων αντιστέκονται -μέσα στις δυσκολότερες συνθήκες- ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό που στοχεύει κάθε πλευρά της ζωής μας. Είμαστε στο πλευρό τους γιατί σηκώνουν το ανάστημά τους απέναντι στο βούρκο αυτού του κόσμου.

PROPAGANDA > ANTIFA COMMUNITY > ΑΦΙΣΕΣ