> Αναδημοσιεύουμε απ’ το blog της βολιώτικης αντιφασιστικής συνέλευσης ΛΥΣΣΑρι

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΑΞΗ
Την Κυριακή 24/05/15 δεν έγιναν «επεισόδια» στο Διμήνι. Μόνο όσοι βλέπουν τη ζωή σαν σήριαλ, χαρακτηρίζουν τις συγκρούσεις ως επεισόδια. Την Κυριακή 24/05/15 το κόμμα της μαφίας, η χρυσή αυγή, προσπάθησε να βγει από τις τρύπες που έχει λουφάξει μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Το έχουμε πει από τότε που τη θέση της μαφίας είχε το ΛΑΟΣ. «Οι φασίστες στις τρύπες τους». Η διαδήλωση που έφτασε για να ματαιώσει την εκδήλωση της μαφίας-κόμματος συνάντησε την περιφρούρηση των φασιστών, για πρώτη φορά χωρίς αστυνομική προστασία, αφού οι αφελείς φασίστες πήγαν νωρίτερα.
Και έπραξε αυτό που γράφουν οι αφίσες, «Τσακίστε τους φασίστες».
Οι πέτρες που είχαν συγκεντρώσει οι μπράβοι (προφανώς με σκοπό να τις ρίξουν στους διαδηλωτές πίσω από τα κορδόνια των ΜΑΤ), έπεσαν στα κεφάλια τους. Έγιναν μαύροι στο ξύλο. Η άνοδος των φασιστών το 2012, με την μαζική εισροή ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ, αγανακτισμένων πασόκων, αδιόριστων δεξιών, με τη χορηγεία της εκκλησίας και των μμε, με τις ευλογίες του δεξιού μαρκογιαννάκη και του πασόκου χρυσοχοϊδη, με τις ευχές της Καθημερινής και με τα φράγκα των εφοπλιστών, αιφνιδίασε όσους πίστευαν ότι οι έλληνες έχουν κάνει εμβόλιο κατά της ακροδεξιάς και είναι «από φύση» δημοκρατικοί.

Και προκρίθηκαν δύο γραμμές αντιφασισμού. Η μία που πίστευε (και πιστεύει) ότι η επίκληση της δημοκρατίας και του χίτλερ θα συνεφέρει την κοινωνία από τον εγκεφαλικό θάνατο του φασισμού και η άλλη (που στηρίζουμε) που έλεγε και λέει ότι οι φασίστες πρέπει να τσακιστούν και στο δρόμο και στα μυαλά των ανθρώπων. Και να τσακιστούν όχι από το κράτος που τους έφτιαξε, όχι από την κυβέρνηση που τους ενίσχυσε, αλλά από τα χέρια όσων θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Και αυτό έγινε. Οι δύο γραμμές ήταν μαζί στη διαδήλωση, αφού οι φασίστες είναι τόσο αηδιαστικοί που μπορούν και γεφυρώνουν κάθε πολιτική διαφωνία. Αλλά όταν τους είδαμε με τα τούβλα στα χέρια, αρχικά γελάσαμε αφού τούβλα κρατούσαν τούβλα, και μετά έγινε πράξη το σύνθημα «βία στη βία της εξουσίας». Μαχητικός αντιφασισμός!
Όχι, δεν ήταν όμορφα. Ήταν απαραίτητο. Δεν διασκεδάζουμε ανοίγοντας φασιστικά κεφάλια.
Η κουλτούρα των αναβολικών και των φουσκωτών θεωρεί τη βία διασκέδαση. Η κουλτούρα των αφεντικών θεωρεί τη βία τρόπο ζωής. Η κουλτούρα των τηλεορασόπληκτων διασκεδάζει με το θάνατο των «άλλων». Η δική μας κουλτούρα λέει «το σ’ αγαπώ πες το με πέτρες» . Γι’ αυτό και σταμάτησε το ξύλο πριν έρθει η αστυνομία και πριν πάθουν ανεπανόρθωτη ζημιά οι απόγονοι του αδόλφου. O στόχος ήταν να μη γίνει η εκδήλωση. Πέτυχε. Ο στόχος ήταν να είναι μεγάλη η διαδήλωση. Πέτυχε. O στόχος ήταν και είναι να τους τρέχουμε όχι σαν ειδικοί της βίας, αλλά όλοι μαζί, ο ένας δίπλα στην άλλη. Πέτυχε.

Είμαστε περήφανοι για τις επιλογές μας. Δεν απολογούμαστε για σπασμένα τζάμια και ξαπλωμένους φασίστες. Όσοι κλαίγονται για τζάμια (όπως ο κατά φαντασίαν πρετεντέρης του ταχυδρόμου) ή/και για «το δικαίωμα των φασιστών να κάνουν εκδηλώσεις» και καταπίνουν αμάσητα τα ναυάγια στο αιγαίο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον ξένιο δία, τα πλυντήρια τράφικινγκ, τον υπόδικο δήμαρχο και τόσα άλλα, είναι φασίστες με πληκτρολόγιο ή μικρόφωνο. Ίσως πιο σιχαμένοι από τους φασίστες με τα μαχαίρια.
Αλλά το ίδιο ένοχοι.

 
ΛΥΣΣΑρι – για τη διάδοση της αντιφασιστικής λύσσας
http://lyssari.espivblogs.net/