25/11/’14: O 29χρονος λευκός μπάτσος Darren Wilson δεν παραπέμπεται με καμία κατηγορία για την δολοφονία του 18χρονου μαύρου Mike Brown τον Αύγουστο στο Φέργκιουσον του Μιζούρι (γεγονός που δεν ήταν πρωτόγνωρο, όπως αποδεικνύουν, μεταξύ άλλων, και τα στοιχεία που παραθέτει το βιντεάκι στο τέλος της ανάρτησης).
4 μέρες νωρίτερα, το Ferguson είχε ήδη προκαταβολικά κηρυχθεί σε “κατάσταση εκτάκτου ανάγκης”, η οποία, καθώς οι δρόμοι του Ferguson άρχισαν να τρέμουν, επεκτάθηκε για μια περίοδο 30 ημερών.
(Δεν άρχισε εκεί – δεν τελειώνει εκεί).

[σχετικά με τις προηγειθείσες αυγουστιάτικες ταραχές στο Ferguson: το κείμενο  “Ferguson: τα νέα γκέτο στις φλόγες” απ’ το antifa barricada # 34 +  το “για την υπεράσπιση των ταραχών στο Φέργκιουσον” του Ρόμπερτ Στέφενς II,σε μετάφραση του Javaspa(μ’ ένα ευχαριστώ για την σύσταση)].

Η παράδοση των καταπιεσμένων μας διδάσκει ότι η “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” που ζούμε τώρα δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Πρέπει να κατορθώσουμε να συλλάβουμε την ιστορία έχοντας αυτή την επίγνωση. Τότε θα διαπιστώσουμε καθαρά ότι αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έτσι θα βελτιωθεί η θέση μας στον αγώνα κατά του φασισμού. Ένας λόγος που ο φασισμός έχει μια ευκαιρία είναι γιατί, στο όνομα της προόδου, αντιμετωπίζεται από τους αντιπάλους του σαν ιστορικό μέτρο. Η έκπληξη για το πως τα πράγματα που ζούμε είναι “ακόμα” και στον εικοστό αιώνα δυνατά, δεν είναι φιλοσοφική. Δεν είναι η απαρχή μιας γνώσης – εκτός κι αν πρόκειται για τη γνώση πως η αντίληψη της ιστορίας από την οποία κατάγεται δεν ευσταθεί.
Walter Benjamin -Θέσεις για την φιλοσοφία της Ιστορίας
(μετάφραση: κολεκτίβα bajaj) | Εκδόσεις Λέσχη κατασκόπων του 21ου αιώνα (passauto07@yahoo.gr)