FEEDERZ/ TAKING THE NIGHT

Η πανκ ροκ μπάντα των Feederz γεννήθηκε το 1980 στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Η, ομολογημένη, επίδραση της κριτικής και των πρακτικών της Καταστασιακής Διεθνούς στις διάφορες παρεμβάσεις τους υπήρξε κάτι παραπάνω από εμφανής: Στο στόχαστρό τους βρέθηκαν απ’ την πρώτη μέρα o καταναλωτισμός, η θρησκεία, η πατρίδα, η πατριαρχική οικογένεια και όλα αυτά που δομούν την ασφαλή συγκρότηση των θεαματικών προτύπων ευτυχίας των λευκών-μεσοαστών-δυτικών κατοίκων αυτού του πλανήτη. 
Απ’ τις δράσεις τους δεν έλειψε, επίσης, μια παιγνιώδης διάθεση πρόκλησης: Το 1982 ο, τραγουδιστής και στιχουργός τους, Frunk Discussion συνέγραψε μια διατριβή ενάντια στην καθεστωτική εκπαίδευση και την μισθωτή εργασία με τον εύγλωττο τίτλο “Bored with School” -την οποία υπέγραψε ως “Εκπαιδευτική Υπηρεσία της πολιτείας της Αριζόνα“. Ως τέτοια την εκτύπωσε σε 5000 αντίτυπα και την διένειμε με την βοήθεια φίλων του στα λύκεια της περιοχής. Κατόπιν εγκατέλειψε την πολιτεία για να αποφύγει την σύλληψη του απ’ τις ντόπιες αρχές.

Ο Feederz δεν έπαψαν ποτέ να προβοκάρουν την απόσταση μεταξύ “θεατή” και “καλλιτέχνη”, σαρκάζοντας διαρκώς την ιερότητα της εικόνας τους ως ινδάλματα, προκαλώντας συνειδητά τις αντιδράσεις των θεατών: Το 1981, σε μια από τις πρώτες τους συναυλίες, εμφανίστηκαν στην σκηνή έχοντας κολλημένα πάνω στα πρόσωπα τους ζωντανά έντομα και κατά την διάρκεια του σόου πέταξαν στο κοινό τους κουφάρια νεκρών ζώων, προκαλώντας πανικό και, προφανώς, την οριστική διακοπή της συναυλίας.

Τα τελευταία χρόνια, μετά και την σύντομη επανασύνδεση τους από το 2002 μέχρι το 2007, ο F. D. έχει διακηρύξει πως ασχολείται με ένα μεγαλόπνοο DIY κινηματογραφικό έργο με τίτλο Amor y Saqueo (Έρωτας και Λεηλασία). Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για την “γοητευτική ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που ανακαλύπτει την ευτυχία μέσα από την καταστροφή εμπορευμάτων, το shoplifting, το σαμποτάζ και, προφανώς, τις μαζικές λεηλασίες“.

Αυτά, προς το παρόν. Η ιστορία του αμερικάνικου πανκ ροκ και των διαφόρων ανταγωνιστικών κοινωνικών του εκφράσεων έχει, προφανώς, πολύ ψωμί. Θα επανέλθουμε σύντομα με περισσότερα.
Εν τω μεταξύ άκου κι αυτό.

THE FEEDERZ/ GAMES