OΛΟΙ ΚΑΙ OΛΕΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡA ΑΠO AΡΘΡΑ ΣΤΟΝ ΤYΠΟ Ή ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡAΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦEΡΟΝΤΑΙ ΣΕ “ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚEΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡEΣ” ΚΑΙ “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ” ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. Δεν μας κάνει εντύπωση. Είναι οι αντίλαλοι των φωνών των καθηγητών μας που η πολιτική δράση τους ενοχλεί γιατί θέλουν να κάνουν τις δουλειές τους. Ξέρουν καλά πως όσο τα μηδενικά των προϋπολογισμών για την εκπαίδευση πληθαίνουν τόσο η απαγόρευση της πολιτικής δράσης των φοιτητών και των φοιτητριών θα αποτελεί εγγύηση για την αναπαραγωγή τους.

Από την άλλη, εμείς έχουμε παρατηρήσει μια σειρά από άλλα «γεγονότα» μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Γεγονότα που ήδη γνωρίζαμε και δεν βρεθήκαμε με το στόμα ανοιχτό απέναντι σε κάτι αναπάντεχο.

Βρεθήκαμε στο πανεπιστήμιο από τύχη, από επιλογή ή από οικογενειακούς καταναγκασμούς, αλλά δεν βρήκαμε τις εαυτές μας και τους εαυτούς μας στις αναπαραστάσεις των αγαπημένων μας φοιτητικών σίριαλ. Δεν αισθανόμαστε πια αμηχανία απέναντι στην κυριότητα του ελληνικού πανεπιστημίου• κοιτάξαμε καλύτερα τα βιογραφικά των καθηγητών μας και σιγουρευτήκαμε για τη συμβολή τους στον ίδιο τον πόλεμο ή την ιδεολογική τεκμηρίωση του πολέμου που διεξάγει το ελληνικό κράτος. Έπειτα, κοιτάξαμε καλύτερα τους συμφοιτητές μας, μήπως ψαρέψουμε κανένα χαμόγελο, αλλά τελικά τους είδαμε σε ομαδική σέλφι σε ερευνητικά προγράμματα αγκαλιά με τους καθηγητές. Όλα αυτά και πολλά ακόμα μας έκαναν καχύποπτους και μετά επιθετικές απέναντι στο ψέμα της αθωότητας του ελληνικού πανεπιστημίου – τελικά, είναι γεμάτο καθάρματα. Εμείς, δεν έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά, μιλάμε από διαχωρισμένη ταξική σκοπιά και δρούμε συλλογικά και αυτόνομα με τους δικούς μας τρόπους. Μέσα από αφίσες, προκηρύξεις, μικροφωνικές, διαδηλώσεις και –τελικά- live, αποχωριζόμαστε τη ρετσινιά της φοιτητικής ταυτότητας και τη διαδικασία αυτοκατανάλωσης της φοιτητικής κουλτούρας -και ό,τι τις ακολουθεί.

Το live το διοργανώνουμε εμείς, για όλους τους λόγους που μας θέλουν ενάντια στον ολοκληρωτισμό του ελληνικού πανεπιστημίου, τον μικροαστισμό των φοιτητών, την αλαζονεία των καθηγητών. Για να θυμόμαστε ότι μας χρειάζεται αντι-ακαδημαϊκή, αντιμιλιταριστική και αντιφασιστική αδιαλλαξία. Για να θυμόμαστε ότι δεν χρειάζεται να χωνέψουμε τις σπουδές στο νέο φασισμό. Για να θυμόμαστε ότι είτε μιλώντας για τη μητρόπολη, είτε για τα σύνορα, είτε για τον πόλεμο, το ελληνικό κράτος με τη βοήθεια του πανεπιστημίου σημαδεύει το πολυεθνικό προλεταριάτο. Το διοργανώνουμε, γιατί είναι ένας τρόπος προλεταριακής αυτοαξιοποίησης μέσα από την ύπαρξη των δικών μας κοινοτήτων. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.

 
*Το live έγινε μετά από ώρες συλλογικής μας εργασίας και περιφρουρείται από εμάς. Οποιαδήποτε σεξιστική, ομοφοβική, τρανσφοβική και ρατσιστική συμπεριφορά δεν είναι ανεκτή.

**Διοργανώνεται από τους/τις Διαρρήκτ(ρι)ες της φοιτητικής κουλτούρας, αυτόνομη πολιτική ομάδα φοιτητών και φοιτητριών από τις σχολές της αθήνας.

***Για περισσότερα δες diarriktes.wordpress.com ή στείλε μέηλ στο diarrhktes@gmail.com

>>> ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ | 16.06. – 21.30 | ΑΣΟΕΕ | DURY DAVA | DEADBEAT CLUB (US) | TΣΟΠ | PRASINI LESVIΑ | CHINESE BASEMENT | ΑΦΤΕΡ DJSET: MISS MOLLY