> Τετάρτη 9 Μάη, ΕΜΠ, κτήριο Γκίνη, 19:30 (αυστηρά)
Πολιτική εκδήλωση. «Αξίζει τον κόπο: ενέργεια, έργο, θάνατος, στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή»
απ’ το συμβούλιο για την εργατική αυτονομία


Στις 12 Μάη του 1996, σε εκπομπή του CBS, η Μαντλίν Ολμπράιτ, πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ (και αργότερα υπ. εξ. του Κλίντον)  ρωτήθηκε για το εμπάργκο στο Ιράκ, που ήταν η συλλογική τιμωρία του ιρακινού λαού: 

-“Λέγεται ότι πεθάναν πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά στο ιράκ, περισσότερα από τα θύματα της Χιροσίμα… Τι λέτε;”

– “Πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο”, απάντησε η Ολμπράιτ.

Το ισραηλινό κράτος εξοντώνει εδώ και δεκαετίες τους Παλαιστίνιους, με κάθε μέσο. Τους δολοφονεί, τους φυλακίζει κατά εκατοντάδες, καταστρέφει τα χωράφια τους, γκρεμίζει τα σπίτια τους, τους απαγορεύει να μετακινούνται, τους εξανδραποδίζει.

Το ελληνικό κράτος στηρίζει όλο και πιο συστηματικά το ισραηλινό και τις μιλιταριστικές, ρατσιστικές, απαρτχάιντ πρακτικές του, με κάθε τρόπο που μπορεί. Στηρίζει το ότι η λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί στην μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή στον κόσμο, στηρίζει την διαρκή οικιστική επέκταση του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, στηρίζει τις χιλιάδες φυλακίσεις (ακόμα και ανήλικων) Παλαιστινίων, στηρίζει τις συστηματικές δολοφονίες τους.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ / ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Αν κάποιος ρωτούσε οποιονδήποτε εκπρόσωπο του ελληνικού καθεστώτος:
-Τι λέτε για όλα αυτά τα εγκλήματα που κάνει ο σύμμαχος σας επί δεκαετίες κι εσείς υποστηρίζετε ολόθερμα;
Η ωμή απάντηση θα ήταν η ίδια, όπως εκείνη των ΗΠΑ:
Πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο…