Project Description

Open Mics

“[…] Όταν μία ιδέα τοποθετείται σε ένα τραγούδι, ξέρεις πως τουλάχιστον άλλος ένας/μία σκέφτονται ή νιώθουν το ίδιο με σένα, αλλά και ότι λογικά χιλιάδες ή και εκατομμύρια άλλοι/ες μοιράζονται αυτό το συναίσθημα, αυτήν την σκέψη, γιατί το ακούνε και αυτοί. Οπότε δημιουργείται μία αίσθηση ταυτότητας, μία αίσθηση χώρου για μία ιδέα που είναι δύσκολο να δημιουργηθεί με άλλα μέσα. Είναι δύσκολο να δημιουργηθεί με τη συζήτηση, ακόμα και με αφίσες στον τοίχο. Δίνει την αίσθηση ότι ανήκεις σε κάτι που υπάρχει, που κινείται. Οι άνθρωποι θέλουν να ανήκουν σε κάτι ισχυρό, και η μουσική το επιτρέπει αυτό. Οπότε, ιδιαίτερα αν υπάρχει μία ριζοσπαστική ιδέα σε ένα τραγούδι και βλέπεις άλλους ανθρώπους να το τραγουδάνε, να το χορεύουν, δίνει μεγαλύτερη δύναμη σε αυτήν την ιδέα. Οπότε κάτι που συμβαίνει στη μουσική είναι κάτι που επηρεάζει το πώς σκέφτονται οι άνθρωποι. Βέβαια το πρόβλημα έγκειται στο όταν αυτές οι ιδέες δεν υποστηρίζονται από κάποιο κίνημα που προτείνει υλικές αλλαγές γύρω απ’ αυτές, τότε απλά γίνονται κάτι θεωρητικό και εντέλει άχρηστο. Αν αντιστοιχεί μία ιδέα με πράγματα του τύπου: «πόσο φαγητό θα έχουμε στο τραπέζι, πώς θα πληρώσουμε το νοίκι;», τότε αυτές οι ιδέες θα αντιμετωπίζονται ως πραγματικές.”
-Boots Riley (the Coup)
Συζητήσεις του antifa live με τους Απλά μια Φωνή, Παράξενος, TNT (rationalistas), Κακοτέχνης, Te Pavarurit, B. Dolan, Sage Francis, Sole, Boots Riley (The Coup), πλαισιωμένες με ένα μεταφρασμένο κεφάλαιο απ’ το “Hip Hop: Can’t stop, Won’t Stop: A history of the hip hop generation”, του Jeff Chang.

* Το “Open Mics”, εκτός απ’ τις εκδηλώσεις του antifa live, θα το βρεις σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, στο βιβλιοπωλείο του Ναυτίλου (σόλωνος και χ. τρικούπη), στo solaris (κέντρο αθήνας) και στo περίπτερo της πλατείας εξαρχείων (στουρνάρη και σπ. τρικούπη). Αν δυσκολεύεσαι, στείλε μας ένα mail στο antifalive@yahoo.gr

Μοίρασέ το

όλα
στον τοίχο
ήχος+εικόνα
εκδόσεις+distro