Project Description

Αφίσα που κολλήθηκε στους δρόμους της Αθήνας το Γενάρη του 2022 από το Antifa Lab.

antifa lab

Και ενώ στις οθόνες μετράνε κρούσματα

ΚΡΑΤΟΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΛΙΜΕΝΟΜΠΑΤΣΟΙ & ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ
ΠΝΙΓΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η πολεμική διαχείριση εναντίον των μεταναστών και των μεταναστριών, δεν ησύχασε λόγω “υγειονομικής κρίσης”. Ακριβώς το αντίθετο: το ελληνικό κράτος, ως παράκτιο φυλάκιο της ΕΕ, διεξάγει πλέον αυτόν τον πόλεμο πιο βίαια και πιο υπόγεια.

Στις όχθες των νησιών της ελλάδας ξεβράζονται νεκρά σώματα μεταναστών -και άλλα δεν βρίσκονται ποτέ.

Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις μητροπόλεις ο εγκλεισμός κι η υλική και συναισθηματική εξόντωσή τους διαφημίζεται σαν ακόμα μια στατιστική επιτυχημένης διαχείρισης κρίσεων από την ελληνική κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή που στις επικεφαλίδες το ελληνικό κράτος προσπαθούσε να πείσει ότι οι καραντίνες, οι αποκλεισμοί και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός γίνονταν για το καλό μας -κι όσοι δεν το αναγνώριζαν αυτό ήταν συνωμοσιολόγοι-, στις τρίτες ή τις τετάρτες ειδήσεις οι έλληνες διπλωμάτες  πανηγυρίζαν για το πώς η μείωση στις ροές μεταναστών ήταν -γενικά κι αφηρημένα- αποτέλεσμα επιτυχούς στρατηγικής. Οι επαναπροωθήσεις και οι δολοφονίες στα σύνορα αποκαλούνταν fake news. Και, στην καλύτερη, αποτελούσαν μια ευκαιρία για φτηνή αντιπολίτευση, στην περίπτωση που ευρωπαίες δημοσιογράφοι έδειχναν διστακτικά ένα κομμάτι του ελέφαντα στο δωμάτιο. Κι όλα αυτά ακριβώς συμπυκνώνουν τη μεθοδικά οργανωμένη “επιτυχημένη στρατηγική” του ελληνικού κρατους.

Δεν είναι ανθρωπιστική τραγωδία: είναι σχεδιασμένες κρατικές δολοφονίες. Σημαδεύουν την τάξη μας -μας σημαδεύουν όλες και όλους.

Μοίρασέ το!

όλα
αφίσες
αυτοκόλλητα
έντυπα
εκδηλώσεις
διάφορα
μηνύματα σε τοίχους
τρυκάκια