Project Description

Προκήρυξη που μοιράστηκε χέρι με χέρι στον Περισσό, τη Νέα Ιωνία και τα Πατήσια από το Antifa Lab.

antifa lab

ΟΠΟΙΟΣ ΧΕΡΙ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ.

Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα υπάρχει πλεόνασμα φασισμού. Και δεν είναι μόνο στα σύνορα, δεν είναι μόνο οι έλληνες λιμενόμπατσοι και οι έλληνες διακινητές, δεν είναι μόνο οι τοπικές κοινωνίες που έχουν μάθει να ζουν από το γεγονός πως οι μετανάστες/τριες δεν έχουν χαρτιά και είναι φυλακισμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης σ’ όλη την Ελλάδα: το ελληνικό ρατσιστικό πλεόνασμα βρίσκεται μέσα στις δουλειές, στις πόλεις και στα χωράφια. Πίσω απ’ τους μπάτσους, τους λιμενόμπατσους, τους έλληνες διακινητές και τους φασίστες βρίσκονται τα ντόπια αφεντικά. Κι αυτό δεν το ξεχνάμε.

Η δολοφονία του Σιράζ Σαφτάρ στις 12 Αυγούστου είναι η ουσία των όσων γίνονται στα σύνορα και παίζουν τόσο συχνά στις τηλεοράσεις.

ΤΟ ΑΝΤΙ- ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡAΤΟΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

Οι συλλήψεις των τεσσάρων φασιστών δολοφόνων του Σιράζ δεν μας πείθουν. Δεν μας πείθουν, γιατί ξέρουμε πολύ καλά πως το ελληνικό κράτος δεν πολεμάει τους φασίστες αλλά τους οργανώνει εναντίον μας. Το ελληνικό κράτος που υποτίθεται πως «δεν δίνει χώρο» στους φασίστες στο κοινοβούλιο και στους δήμους είναι το ίδιο που κρατάει τους μετανάστες/τριες εργάτες/τριες χωρίς χαρτιά, είναι το ίδιο που αναγκάζει όλους/ες να δουλεύουμε μαύρα και με ανύπαρκτους μισθούς, είναι το ίδιο που για δύο χρόνια προσπάθησε να μας κλειδώσει στα σπίτια μας και να μας αναγκάσει να ζούμε με pass και κουπόνια. Στην τελική, είναι το ίδιο αντί- ρατσιστικό κράτος που ενεργοποίησε στρατιωτικά τους φασίστες της εθνοφυλακής στα σύνορα, που απαγορεύει την Τουρκική μειονότητα στη Θράκη και εξοπλίζεται σαν αστακός βουτηγμένο μέχρι το λαιμό στον πόλεμο στην Ουκρανία, στη Λιβύη, στην Παλαιστίνη και στο Νίγηρα.

Αυτό το αντί- ρατσιστικό κράτος συντηρεί και χρειάζεται τους φασίστες, συντηρεί και χρειάζεται τους δολοφόνους τους Σιράζ Σαφτάρ όπως έκανε εδώ και δεκαετίες με τους ναζί που σκότωσαν τον Σαχζάτ Λουκμάν, τον Killah-P και τόσους άλλους που τα ονόματα τους δεν έφτασαν ποτέ στην τηλεόραση. Το αντί- ρατσιστικό κράτος χρειάζεται και συντηρεί τους φασίστες του γιατί αυτοί του βάζουν πλάτη στους δρόμους και στις δουλειές. Είναι οι ρουφιάνοι που κάνουν όλα τα θελήματα των αφεντικών, είναι οι υγιεινιστές που μας ήθελαν κλεισμένους στα σπίτια μας, είναι οι πατριώτες που μας θέλουν κρέας για τα κανόνια που αγοράζουν τα αφεντικά μας, είναι οι μαχαιροβγάλτες που προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν όταν πηγαίνουμε στη δουλειά ή
στο σχολείο για να είμαστε πειθαρχημένοι/ες και να νιώθουμε μόνοι/ες μας.

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.

Μπορεί οι φασίστες να έχουν τις πλάτες των δικαστών και των μπάτσων αλλά δεν παίζουν μπάλα μόνοι τους. Φεύγουν με τις κλωτσιές απ’ τα γήπεδα και τις πλατείες γιατί εμείς ντόπιοι/ες και παράνομοι/ες, με ή χωρίς χαρτιά, πρώτης και δεύτερης γενιάς, εδώ και πολλά χρόνια, έχουμε μάθει να μη τους ανεχόμαστε στις γειτονιές μας, έχουμε μάθει να τους βουλώνουμε το στόμα στις δουλειές μας και να τους κάνουμε να τρέχουν όποτε σηκώνουν κεφάλι.

Οι πολυεθνικές παρέες στις γειτονιές, στα σχολεία και στα γήπεδα, όλοι εμείς που κουβαλάμε τη μνήμη μιας δεκαετίας κρατικής οργάνωσης του φασισμού, μια δεκαετίας διαδοχικών κρίσεων και κρατικής οργάνωσης της υποτίμησής μας ξέρουμε καλά πως όλα αυτά τα χρόνια μόνο η οργάνωση, η οργάνωση των εργατών/τριών, η οργάνωση των απείθαρχων μαθητών, των παράνομων μεταναστών/τριών, των υγειονομικά ανεύθυνων, της εργατικής τάξης που δεν ψήνεται να βάλει πλάτη στα σχέδια των αφεντικών, που δεν το βουλώνει μπροστά στους φασίστες είναι ο δρόμος για την πολιτική μας ανατίμηση.

***

[Αλλιώς, πάτα εδώ]

Μοίρασέ το!

όλα
αφίσες
αυτοκόλλητα
έντυπα
εκδηλώσεις
διάφορα
μηνύματα σε τοίχους
τρυκάκια